CENTAR HRVATSKE ZAJEDNICE – Geelong /AUSTRALIA

Penzionersko društvo Centra hrv.zajednice Geelong – AUSTRALIA

HDZ Geelong – AUSTRALIA

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „LADO“ – GEELONG /Australia

Od 1999. vrlo aktivno surađujemo sa hrvatskom zajednicom u Geelongu t.j. sa Centrom hrvatske zajednice i HKUD „LADO“. Naše prijateljstvo započelo je kad smo gostovali u ovom znamenitom gradu nadaleko poznatom i važnom za hrvatsku zajednicu u Australiji. Njihovo gostoprimstvo nas je oduševilo ali i zbližilo.

HKUD „LADO iz Geelonga najstarija je folklorna skupina u državi Viktoriji koja djeluje već 34 godine.Mladi i agilni folkloraši, odlični svirači i pjevači uvijek su spremni za kvalitetne izvedbe i nove sadržaje iz hrvatske kulture.

Tihomir Zlatić je imao priliku provesti 5 tjedana početkom 2006. u zajedničkom radu kao gost učitelj – dirigent. U pet tjedana stvoren je novi mladi orkestar od 20 tamburaša što uz postojeće čini impozantnu tamburašku silu koja plijeni zvukom i izgledom. Pjevački folklorni ansambl (zajedno sa tamburašima) uvijek uspijeva podići publiku na noge. U 5 tjedana stvoren je potpuno novi cjelovečernji program.

ČESTITAMO !

HKUD „LADO“ – Geelong očekujemo 2007. godine u Zagrebu na turneji kroz Hrvatsku kada će biti i naši gosti na Trešnjevci.

Trešnjevka se posebno ovim putem zahvaljuje gosp. Dragi Gudasiću, Miji Pavliću, Dragici Krašić, Marinku Grgiću, Ivanu Škratulji, Floriu Škratulji, Robertu Pavliću...................

i svim ostalim prijateljima iz Geelonga na podršci, potpori i razumijevanju.

A sada pogledajmo fotke „LADO“ – Geelong. (i ostale situacije u kojime se našao naš Mc)

 

Ovako počinje dan > doručak u 4 ujutro

A ovako se nastavlja:

 

A evo i snimke jedne od proba (17.3Mb)

eXTReMe Tracker